Societat 11/08/2011

Artur Mas surt en defensa dels canvis al PIRMI

El president de la Generalitat al·lega que cal detectar i evitar els abusos per no posar en perill el programa en un moment de dificultats en les finances públiques

Efe
2 min
Artur Mas a Llavorsí, on ha participat en una baixada de ràfting / ARA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dijous els canvis introduïts en el pagament de la renda mínima d'inserció, coneguda com a PIRMI, ja que afirma que permetran evitar el frau i garantir que les persones que realment necessiten aquesta ajuda la cobraran.

Segons dades de la Generalitat, fins al 9 d'agost només 19.000 de les més de 34.000 persones beneficiàries del PIRMI, un 55% del total, havien cobrat aquesta ajuda d'una mica més de 400 euros que la Generalitat ha abonat aquest mes per primera vegada per mitjà d'un xec nominal en comptes de transferència bancària.

Artur Mas ha sortit al pas de les crítiques que ha generat aquest canvi de sistema i ha explicat que si el Govern ha decidit modificar la forma de pagament del PIRMI és precisament per regularitzar i posar al dia la percepció d'aquesta ajuda social.

El president català ha subratllat que l'objectiu és evitar abusos en el cobrament de la prestació per poder garantir que qui realment hi té dret pugui continuar percebent-la.

La Generalitat ha detectat "un nombre significatiu" de casos de persones que han seguit cobrant el PIRMI quan ja no vivien a Catalunya, i també ciutadans que treballen, encara que sigui en l'economia submergida, i encara perceben aquesta ajuda social.

"Per poder garantir que aquesta ajuda social la cobrin aquelles persones que realment ho necessiten, de veritat, és pel que estem fent aquests canvis. O depurem aquest abús sobre el programa o persones que realment ho necessiten podrien no tenir-lo cobert" per les dificultats econòmiques de la Generalitat, ha advertit Mas.

Sindicats, entitats socials i oposició han demanat a la Generalitat que rectifiqui i torni a la forma anterior de pagament de la renda mínima d'inserció i la faci efectiva de forma immediata a tots els beneficiaris.

stats