INFRAESTRUCTURES
Societat 08/01/2013

Artur Mas reivindica el corredor mediterrani en l'estrena del TGV a Girona

El president de la Generalitat recorda el retard històric de l'alta velocitat i de la connexió amb Europa

Joan Serra
2 min
La placa de la inauguració de l'AVE col·locada a l'estació de Figueres i descoberta pel príncep espanyol, Felip de Borbó, davant d'Artur Mas, Llanos de Luna, Ana Pastor, Núria de Gispert i l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip / PERE TORDERA

GironaEl primer TGV ha arribat puntual aquest migdia a l'estació de Girona, procedent de l'estació de Barcelona-Sants. Després d'haver fet un primer trajecte fins a Figueres-Vilafant, el comboi amb les autoritats ha arribat al nucli urbà de la capital gironina. El president de la Generalitat, Artur Mas, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el Príncep Felip han encapçalat la comitiva. Mas ha reivindicat la necessitat d'una obra capital per a la prosperitat econòmica de Catalunya i per vertebrar el territori. El president de la Generalitat ha recordat que l'arribada del TGV és "una vella aspiració de la societat catalana que es converteix en realitat" i ha fet referència al retard històric de l'alta velocitat i de la connexió amb Europa, més de 20 anys després del primer AVE Madrid-Sevilla. "En la dècada dels 80, ja es van fer els projectes i les reserves de les traces urbanístiques entre Barcelona i la frontera per fer realitat l'obra. Han passat més de 20 anys", ha expressat Mas.

En presència de Mariano Rajoy i de la ministra de Foment, Ana Pastor, el president català ha subratllat que encara hi ha "algunes coses pendents". "Avui no és un acte de reivindicació, és de celebració, però hem de recordar que tenim un gran tema pendent, que és el corredor mediterrani", ha expressat Mas. "Això és fonamental", ha afegit. El president de la Generalitat ha puntualitzat que en una època com aquesta de recursos escassos, s'han d'invertir els diners en les infraestructures que generin "rendiment". "Això a Espanya és el corredor mediterrani", ha sentenciat. Mas ha recordat que el TGV i l'ample de via europeu és sinònim de "dinamització econòmica" i permet "relligar el nostre territori". El president ha detallat que no es presentar l'obra que s'estrena aquest dimarts com un "privilegi" per a Catalunya, tenint en compte que el país ha de compensar amb infraestructura privada el dèficit d'inversió pública.

stats