SOCIETAT
Societat 18/01/2012

Artur Mas nega que el president de l'ICS hagi comès cap irregularitat

El president de la Generalitat ha defensat al Parlament la compatibilitat de càrrecs que havia ostentat el president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat. Mas també ha demanat a l'oposició que deixi treballar l'Oficina Antifrau

Acn
2 min

BarcelonaLa compatibilitat de càrrecs del president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, continua generant debat, malgrat la renúncia de Prat de les seves funcions a la sanitat privada. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest dimecres durant la sessió de control al Govern que Prat "d'irregularitat no n'ha fet cap". En resposta a una pregunta del diputat de Ciutadans (C's), Albert Rivera, que li ha demanat que el cessi del càrrec, Mas ha dit a Rivera que si creu que ha fet alguna irregularitat "faci les accions que hagi de fer perquè els tribunals puguin intervenir". El president li ha demanat que "deixi que treballi" l'Oficina Antifrau, que està estudiant el cas, i conclogui la seva investigació perquè ha alertat que "potser després no hi haurà res de res i totes aquestes formulacions cauran en sac foradat".

El diputat de C's ha criticat que Prat porti "el barret de salut pública i els interessos de la salut privada" al mateix temps. Mas li ha contestat que Prat no rep retribució pel seu càrrec com a president de l'ICS i ha defensat, en la línia en que també ho ha fet minuts abans el conseller de Salut, Boi Ruiz, que una persona de la trajectòria de Prat pugui aportar coses positives a l'administració i "ajudar". Rivera ha insistit en les seves crítiques i ha defensat que "la salut pública no és una cosa a repartir amb els amics" i els ha acusat de "pagar favors d'aquestes persones que volen desmantellar la salut". El president ha contestat que Rivera "sembla més un jutge que un diputat" i li ha demanat que deixi que l'Oficina Antifrau acabi la seva investigació perquè fins el moment "el senyor Prat d'irregularitat no n'ha fet cap".

stats