MOBILITAT
Societat 19/07/2012

Arxivades un terç de les multes del #novullpagar

Sorpresa en la fase de tramitació de les multes de la campanya #novullpagar: almenys un terç de les sancions han estat arxivades per defecte de forma. Trànsit continuarà multant els insubmisos.

A. Balanzà / L. Díaz-roig
2 min
Arxivades un terç de les multes del #novullpagar

BARCELONA.La resolució dels casos de la campanya d'insubmissió als peatges #novullpagar és lenta, per la manera com s'allarga el període entre els requeriments que envien les concessionàries per identificar els conductors i la sanció final que imposa el Servei Català de Trànsit. Aquesta és la primera conclusió que es desprèn de les xifres que ahir va donar el Servei Català de Trànsit, un cop es va donar a conèixer el cas d'Eduard González, el portaveu de les JERC del Vallès Occidental, que el 27 d'abril va fer un #novullpagar al peatge de les Fonts. González va publicitar dimarts a la tarda al seu compte de Twitter que el cas havia estat arxivat. No era l'únic: fins avui s'han tramitat 10.800 denúncies per no haver pagat peatges a Catalunya, però només 117 han arribat a dirimir-se entre la sanció i l'arxivament. Fins a un terç de les possibles multes, un total de 39, han acabat sent retirades per defecte de forma. Les altres 78 sancions s'han pagat.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, va advertir ahir que l'incompliment de l'obligació de pagar peatge "és i serà sancionat". Aregio va dir que no s'havia produït cap canvi de criteri jurídic, davant de les informacions inicials confuses que apuntaven que l'arxivament de la multa a Eduard González havia deixat sense efecte l'article 153 del codi de circulació. Però fonts del Servei Català de Trànsit ja van matisar a mig matí, abans que Aregio s'expliqués, que l'anul·lació s'argumentava per una "identificació errònia del conductor".

Segons la versió de Trànsit, en un primer moment es va identificar una noia d'Àlaba com a conductora del vehicle i se li va enviar la denúncia en castellà; aquesta denúncia ha quedat arxivada i se n'ha enviat una altra al jove de Terrassa. González, al seu torn, ha matisat a Twitter: "El vehicle està ben identificat; de fet, per això arriba la multa a casa meva". I afegia que aquesta sanció és la que ha estat arxivada. Fonts de les concessionàries van treure ferro ahir d'aquests defectes de forma que ja han provocat la invalidació d'una quarantena de multes. Avui Aregio rebrà una delegació de la campanya #novullpagar per analitzar l'abast de la campanya d'insubmissió.

stats