Asens es mostra preocupat "pel fenomen creixent de l'extrema dreta" a Barcelona

L'Ajuntament acusarà els set ultres que van atacar la mesquita de Nou Barris

El tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, ha reconegut que el consistori està preocupat "pel fenomen creixent de l'extrema dreta" a la capital catalana, sobretot per les últimes accions en relació "a la política i perquè puguin produir-se atacs de caràcter racista". El consistori s'ha personat en la causa contra els set ultres investigats pels atacs a la mesquita de Nou Barris. Ahir es va saber que el jutge que porta el cas ha decretat una ordre d'allunyament contra els set investigats perquè no s'acostin a menys de 300 metres de l'oratori ni es comuniquin amb els seus responsables, i els ha tancat el perfils de les xarxes socials.

Tant Asens com la comissionada d'Immigració, Lola López, han descartat que existeixi un brot d'islamofòbia a la ciutat. "Després d'un any, estem més a prop que mai d'acabar amb aquest focus d'intolerància", ha assegurat Asens, i López ha apuntat que, a través de reunions amb els veïns i les entitats socials de Nou Barris, han aconseguit reduir les discrepàncies amb la presència del centre a una vintena de veïns. Asens també ha dit que la mesura d'allunyament contra els set ultres suposa "un punt d'inflexió important", perquè "desemmascara uns grups d'extrema dreta que volien camuflar-se darrere dels veïns".

En un any d'investigació, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra han realitzat una vintena d'atestats sobre els investigats, a qui la policia "relaciona amb altres episodis de conflictes vinculats amb l'extrema dreta", ha explicat Asens.

Més continguts de