La comunitat jueva de Catalunya centra la seva denúncia per missatges antisemites contra cinc usuaris de Twitter

La denúncia està dirigida contra els internautes que van publicar comentaris antisemites després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv davant el Reial Madrid a la Final Four de bàsquet per incitació a l'odi

Diverses associacions de la comunitat jueva a Catalunya i associacions d'amistat amb Israel  han presentat aquest dimarts una denúncia col·lectiva contra cinc usuaris de Twitter clarament identificats per haver difós missatges antisemites després de la victòria del Maccabi de Tel Aviv davant el Reial Madrid aquest diumenge a la Final Four de bàsquet. La denúncia, a més, recull  17.692 tuits amb insults d'aquest tipus -difosos amb el 'hashtag' #putosjudios- perquè la justícia investigui la identitat de les persones que els van escriure, segons ha concretat a l'ARA Rubèn Novoa, del col·lectiu Israel a Catalunya, un dels signants de la denúncia.


Segons han informat aquestes associacions, la denúncia es presentarà a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i va dirigida al Fiscal General de l'Estat i al Fiscal especial del Servei de Delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona.

La denúncia ha estat subscrita per la Comunitat Israeliana de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna'i B'rith Barcelona, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel i el col·lectiu Israel a Catalunya.

També donen suport a la iniciativa l'Associació Cultural Sabadell-Israel, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (Barcelona) i l'Associació Catalana contra l'Antisemitisme.

El Maccabi de Tel Aviv li va arrabassar la 'novena' Copa d'Europa de bàsquet al Reial Madrid a l'imposar-se en la pròrroga per 86-98 a la final celebrada a Milà (Itàlia).