Societat 16/03/2011

Associacions d'immigrants aplaudeixen que el català sigui determinant per als informes d'arrelament

Els representants d'aquestes entitats destaquen l'esforç que fan els seus associats per aprendre català

Redacció
1 min

BarcelonaAlgunes associacions d'immigrants han mostrat el seu suport al Govern de la Generalitat en la seva intenció de fer l'aprenentatge del català un element determinant en el certificat que ha d'expedir la Generalitat en els processos d'arrelament, renovació del permís de residència i obtenció del reagrupament familiar. Consideren que és positiu que s'acabi amb els “discursos bonistes” en immigració i reclamen que els immigrants volen ser “uns catalans més amb els mateixos deures, drets i oportunitats”.

El president de la Federació d'Associacions Equatorianes de Catalunya (FAEC), José Vera, aplaudeix la decisió del govern ja que “és un senyal clar que Catalunya ens vol com uns catalans més”. Explica que “estic aprenent amb esforç la llengua catalana i des de la Federació q ho recomanem a tots els socis de les nostres 44 entitats adherides”.

D'altra banda, el president de la Federació Catalana d'entitats Paquistaneses, Khalid Shabaz, ha explicat que “fa dos mesos vaig signar un manifest pel manteniment del model d'èxit educatiu que representa el sistema d'immersió lingüística en català a les escoles de Catalunya”. Finalment, el vicepresident de l’associació catalana de residents senegalesos, Mbaye Gaye, valora que “a qualsevol país del món per treballar s'ha de saber la seva llengua· però que en el cas de Catalunya s'ofereixen recursos. “És un país obert, ens ofereix molts cursos de català gratuïts, ens deixa treballar sense saber la seva llengua”, ha expressat.

stats