Aterra a l'aeroport de Lleida-Alguaire el primer avió procedent d'Israel amb 66 passatgers

La companyia Arkia preveu oferir unes 2.000 places durant el primer any de vols al Segrià

El primer avió procedent de Tel Aviv operat per la companyia Arkia, la segona més important d'Israel, ha aterrat aquest divendres amb puntualitat, poc abans de les set de la tarda, a l'Aeroport de Lleida-Alguaire. En el vol han viatjat 66 turistes jueus, que han escollit l'aeroport lleidatà per arribar a la Península i poder visitar, segons han explicat, llocs com ara Andorra, Barcelona, la serralada Cantàbrica, mentre que pocs han triat el Pirineu de Lleida per passar la setmana abans de retornar al seu país.

En declaracions a Europa Press, el delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, ha considerat que el turisme israelià és un nou nínxol de mercat del qual caldrà valorar els resultats quan acabi i en què influirà molt "com expliquen les experiències viscudes els primers turistes. "En principi és una connexió interessant, amb un país interessant, amb gent que té costum de volar i de visitar el Pirineu de Lleida", ha afegit.

Arkia va anunciar a l'abril que connectaria l'Aeroport de Lleida-Alguaire amb Tel Aviv a partir del 27 de juny, amb 20 vols xàrter, deu d'anada i deu de tornada, aquesta temporada d'estiu, a més de 20 més a l'hivern. La companyia preveu oferir unes 2.000 places durant el primer any de vols a l'aeroport lleidetà. Els nous vols han suposat un increment de la seguretat a l'aeroport lleidatà, tal com exigeixen les autoritats israelianes en els vols amb origen o destí a l'Estat jueu.

Uns 15.000 turistes jueus visiten cada any el Pirineu lleidatà

La companyia Arkia ha escollit Lleida com a destí pels seus vols sobretot pel paisatge que ofereix el Pirineu i per l'atracció que genera sobretot en el turisme familiar d'Israel. Cal tenir en compte que es calcula que cada any uns 15.000 jueus visiten el Pirineu lleidatà. Fins ara, els turistes jueus que volien visitar Catalunya aterraven al Prat i el nou enllaç espera que desperti més interès per les terres de Lleida. En aquest sentit, l'aerolínia no descarta ampliar l'oferta de vols a Lleida en funció de la demanda que rebi aquest nou destí durant el primer any.

El nou enllaç aeri entre Israel i Lleida-Alguaire se suma als vols amb què l'aerolínia Air Nostrum connecta durant tot l'any l'aeroport lleidatà amb Palma i que, com en els darrers anys, es veuen ampliats a l'estiu amb els vols a Menorca i Eivissa. A més, el touroperador Thomas Cook ofereix vols i paquets de viatge per anar a esquiar al Pirineu lleidatà i andorrà durant la temporada d'hivern a través de l'Aeroport d'Alguaire.