Ensenyament
Societat 22/05/2012

Aturada general a les aules per les retallades en educació

La tisorada agita la protesta des de les llars d'infants fins a les universitats

Sònia Sánchez
1 min
UN SERVEI EDUCATIU IMMERS EN ELS CANVIS A la retallada del Govern, l'Ajuntament de Barcelona hi ha sumat l'augment de nens per aula i la reducció del suport educatiu. Un terç dels centres públics de la ciutat, com aquest d'Horta, van fer vaga la setmana passada contra els canvis.

BarcelonaLes retallades del Govern i de l'Estat en educació han portat a tota la comunitat educativa a una convocatòria d'aturada general per avui. Al voltant d'1,7 milions d'estudiants de tots els cicles i règims formatius, públics i privats, es poden veure avui afectats per la vaga.

Des de les llars d'infants fins a les universitats, la crida que han fet els sindicats USTEC-STS, CCOO, UGT, CGT i ASPEPC ha estat definida com "històrica" per ells mateixos. Darrera, tenen el suport de tots els sindicats d'estudiants, les federacions de pares d'alumnes i els moviments pedagògics.

S'oposen a les retallades aplicades fins ara per la conselleria d'Ensenyament fins a les últimes mesures aprovades pel ministeri d'Educació, com l'augment dels alumnes per aula, l'increment de les hores de feina del professorat públic i l'encariment de les taxes universitàries.

stats