Aturats dos dels 10 desnonaments previstos aquest divendres a Nou Barris

Un dels desallotjaments paralitzats és el del pis d'una parella amb una nena de set anys

El districte de Nou Barris ha tornat a viure aquest divendres una jornada negra de desnonaments. L'endemà que diverses associacions de veïns es manifestessin per Barcelona per denunciar la situació de desigualtat que viu el districte, aquest matí hi havia previstos 10 desallotjaments. Se n'han aturat dos.

La primera execució prevista del dia s'ha aconseguit aturar gràcies a la mediació de l'associació 500x20 i l'Ajuntament de Barcelona amb la comitiva judicial. Una vintena de veïns –la majoria vestits amb la tradicional samarreta verda de la PAH– s'hi han concentrat per poder aturar-lo. Al pis, ubicat al carrer Rasos de Peguera, hi viu una parella amb una nena de set anys. La família havia demanat ajuda prèviament a l'associació 500x20.

L'altre cas que s'ha aconseguit aturar és un pis del carrer Cadí. Després de diversos intents fallits de poder contactar amb els inquilins, la comitiva judicial ha considerat que el pis podia estar buit i ha decidit forçar el pany per poder entrar-hi. En sentir el soroll, una veïna ha alertat que una parella d'uns 40 anys hi fa vida. Consegüentment, gràcies a la pressió de 500x20 s'ha aturat l'operació i han decidit ajornar el desnonament. S'ha deixat una nota a la porta perquè la parella tingui constància de la situació en què es troben. Era la primera ordre de desnonament del pis.

A la resta de casos les famílies o no hi eren o ja havien marxat de l'habitatge. Nou Barris és el districte de Barcelona amb un nombre més elevat de desnonaments diaris. També té el rècord de ser el lloc amb més desnonaments d’Espanya. Els veïns l’han batejat com a Villa Desahucio.

El president de l'associació de veïns de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, ha denunciat que les jornades de desnonaments massius no són un cas aïllat a Nou Barris. A principis de novembre se'n van evitar dos de 16 previstos. "El drama no s'atura", ha denunciat Bravo.