L'Audiència manté el pare de la Nadia a la presó perquè el risc que vulgui fugir "s'ha incrementat" després del judici

La fiscalia demana per a ell sis anys per haver viscut a costa dels donatius recollits per tractar la filla

Fernando Blanco continuarà esperant entre reixes la sentència sobre la presumpta estafa de més d'un milió d'euros en els donatius que ell i la seva dona, Margarita Garau, van recollir i que havien de servir per tractar la malaltia de la seva filla Nadia. L'acusat, que fa gairebé dos anys que és a la presó preventivament, havia demanat sortir en llibertat provisional però l'Audiència de Lleida ho ha desestimat. Considera que ara que s'ha acabat el judici el risc que Blanco pugui fugir fins i tot "s'ha incrementat", tenint en compte que les acusacions continuen demanant sis anys de presó tant per a ell com per a la seva dona. 

En la seva interlocutòria, el tribunal recorda que els Mossos van detenir Blanco quan intentava fugir i considera que aquesta possibilitat continua existint ara que l'home ha tornat a veure "compromesa" la seva situació perquè al final del judici les acusacions van mantenir la petició de pena. 

La fiscalia acusa el matrimoni de viure "del xantatge emocional" i a costa dels donatius recollits per la filla. Calcula que la parella va dilapidar prop de 800.000 euros dels donatius rebuts sense tractar la nena. Blanco, que va admetre haver-se equivocat exagerant alguns dels relats però va insistir que els tractaments a la nena s'havien fet, va demanar al final del judici ser absolt per "no condemnar" la menor a viure sense els seus pares. 

Les set mentides del pare de la Nadia, al descobert