Societat 14/12/2011

Uns 150 'indignats' escridassen els diputats en la seva entrada a l'Audiència de Barcelona

Els 'indignats' allí concentrats defensen els imputats pel setge al Parlament. Els diputats d'ICV no volen declarar "per no criminalitzar aquest col·lectiu"

Agències
1 min
Montserrat Tura entra a l'Audiència per declarar pel setge al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaL'ambient davant l'Audiència de Barcelona era de tranquil·litat a dos quarts de nou del matí d'aquest dimecres, una hora i mitja abans que comencin a declarar els testimonis citats pel jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco pels fets coneguts com el setge al Parlament del 15 de juny passat.

En total hi ha una vintena d'imputats, membres del moviment del 15-M. S'espera que cap a les deu del matí arribin els primers testimonis.

L'edifici està fortament custodiat pels Mossos d'Esquadra, i al davant, al passeig Lluís Companys, es concentren uns 200 membres del col·lectiu dels indignats, que criden consignes com "Jo també era al Parlament" i duen pancartes amb missatges com ara "No a la criminalització del moviment 15-M".

Els quatre carrers que rodegen l'Audiència, incloent-hi el passeig Lluís Companys de pujada, estan tallats pels Mossos d'Esquadra com a mesura de seguretat.

Aquest dimarts ja hi ha hagut una manifestació d'indignats en contra del procés judicialindignats, que ha acabat de matinada sense que ningú hagi pernoctat davant l'Audiència.

Artur Mas declara per escrit

El president de la Generalitat, Artur Mas, no declararà aquest dimecres perquè s'ha acollit al dret a fer-ho per escrit.

Tampoc ho farà el dirigent d'ICV Joan Boada, que ha assegurat al jutge que una compareixença parlamentària li impedirà acudir a la declaració.

Els diputats als quals interrogarà el magistrat són els dirigents de CiU Gerard Maria Figueres, Josep Maria Llop, Jordi Turull, Ana Isabel Marcos i Santi Vila. Del PSC han de comparèixer Ernest Maragall i Montserrat Tura; d'ICV, Salvador Milà, i de SI, Alfons López Tena.

stats