Societat 12/07/2012

A Girona augmenten un 30% les persones que recorren a entitats socials per menjar

L'augment del 10% de les donacions de productes alimentaris no satisfà una demanda que va a l'alça. Diverses entitats han firmat un conveni per evitar que es desbordi el sistema de distribució

1 min
Les donacions de menjar a Girona no són suficients per cobrir la demanda / ACN

El Banc dels Aliments distribueix menjar a 40.000 persones a les comarques gironines, un 30% més que l'any passat. Tot i l'augment d'un 10% de la recaptació d'aliments, l'entitat ha alertat que continua "en dèficit" i ha reconegut que estan "desbordats". Només a Girona ciutat, el Centre de Distribució d'Aliments (CDA) preveu també un augment dels seus usuaris en un 30%.

Actualment, el CDA atén 700 famílies cada mes i calculen que arribaran a les 1.000. Per això, l'Ajuntament de Girona, el Banc dels Aliments, Càritas i la Creu Roja han signat un conveni que asseguri que el CDA no quedi desbordat, com va passar el mes de juny amb alguns aliments. En el conveni, l'Ajuntament es compromet a sufragar les despeses de manteniment i a aportar 27.000 euros per a la compra d'aliments.

El vicepresident del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, ha explicat que l'augment de les donacions no cobreix l'increment de la demanda. A més, les previsions per a la resta de l'any no són positives. Gómez ha explicat que "hi haurà retallada d'aportacions europees". Per això, a banda del gran recapte solidari d'aliments que fa cada any al novembre, el Banc dels Aliments de Girona ha organitzat una campanya de recollida en molts supermercats de la Costa Brava durant l'estiu.

Les 700 famílies ateses cada mes pel CDA van una vegada cada 15 dies a buscar menjar. Els 1.400 lots d'aliments que es distribueixen al mes no són suficients per abastar la població necessitada, unes 1.000 famílies. La Creu Roja reparteix, a més, 1.600 lots amb alimentació infantil i bolquers.

Segons les previsions del 2009, el Banc dels Aliments havia de subministrar 80 tones anuals, però l'augment de la demanda va fer que el 2011 n'aportés 150. Aquest primer semestre del 2012 ja en porten 110.

stats