ATENCIÓ ALS DISCAPACITATS
Societat 02/12/2010

Àvila supera Barcelona en el duel per ser la ciutat més accessible d'Europa

El premi concedit per Brussel·les guardona el projecte d'accessibilitat a les muralles d'Àvila. Barcelona, malgrat els elogis del jurat, no resulta distingida

Joan Serra
1 min

BarcelonaBarcelona és considerada, també pels col·lectius de discapacitats, una de les millors ciutats en matèria d'accessibilitat. Però Europa no ha premiat el seu model. Àvila s'ha endut el primer premi de Ciutat Accessible que concedeix la Comissió Europea per un projecte d'adaptació de les muralles medievals. Tanmateix, el jurat ha reconegut la capacitat de la capital catalana per ser pionera en l'atenció als discapacitats, així com els 30 anys de recorregut en l'aplicació de mesures correctores.

Des de Brussel·les, Ricard Gomà, tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, ha valorat el veredicte de la Comissió Europea: "Les experiències d'Àvila i Barcelona són difícilment comparables. Europa ha volgut reconèixer l'esforç de ciutats mitjanes i petites com Àvila que comencen a treballar l'accessibilitat. Però també ha reconegut explícitament el model Barcelona, aquesta trajectòria tan llarga".

El premi Ciutat Accessible és una iniciativa destinada a promocionar i premiar les ciutats amb més de 50.000 habitants que posin en marxa iniciatives exemplars per millorar l'accessibilitat a l'entorn urbà. Barcelona està compromesa amb aquesta transformació a través de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i aspirava al guardó amb un model integral de ciutat inclusiva. Les altres finalistes han estat Colònia (Alemanya) i Turku (Finlàndia). Només quatre ciutats havien arribat a la fase final de les 66 que havien fornalitzat una candidatura. L'entrega del premi coincideix amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es commemora aquest divendres.

stats