SOCIETAT
Societat 12/05/2012

Troben al desert un avió de combat britànic de la Segona Guerra Mundial en un gran estat de conservació

Un empresari del petroli ha trobat al desert d'Egipte un avió britànic de combat que es va estavellar fa 70 anys durant la guerra

Ara
1 min

BarcelonaGràcies al bon estat de conservació de l'aparell s'ha pogut identificar que es tracta del model RAF Curtiss P-40 Kittyhawk i fins i tot qui el pilotava. "El P-40 era un avió de combat fabricat als EUA. Va ser superat per naus alemanyes posteriors i no es va usar gaire a Europa. Tanmateix, va tenir un paper crucial en el nord d'Àfrica i a Àsia, on era menys crucial la seva actuació a grans altures" explica el diari 'The Daily Mail'.

L'aeronau la va trobar Jakub Perka (treballador d'una companyia petroliera polonesa). Es tracta d'un monoplaça que va ser tripulat per Dennis Copping, un pilot de 24 anys en parador desconegut des de juny de 1942. L'avió va ser tirotejat però es creu que Copping, que es dirigia a una base militar a Egipte, va sobreviure a l'accident. No obstant això, després d'intentar arreglar la ràdio per demanar ajuda, és molt probable que decidís caminar pel desert i morís pel camí. El seu cos es busca per les rodalies del lloc del descobriment. Aquesta teoria es basa en com s'han trobat disposats els diferents elements de la nau. La ràdio estava desmuntada, al costat d'unes bateries. A més, alguns senyals indiquen que va muntar una mena de tenda de campanya amb el paracaigudes.

Les autoritats britàniques pretenen traslladar l'avió a Anglaterra i exposar-lo al Museu de l'Aviació de Londres. No obstant això, per moure'l els anglesos hauran d'anar acompanyats de soldats egipcis, ja que la zona on es troba confronta amb Sudan i Líbia, i està considerada d'alt risc.

stats