BARCELONA
Societat 14/07/2012

Avís de desallotjament d'una nau amb 300 persones

Maria Ortega
1 min
Alguns dels inquilins de la nau preparaven ahir pancartes contra el desallotjament.

BARCELONA.Fins a 300 persones malviuen a l'antiga fàbrica del carrer Josep Pla -al districte de Sant Martí de Barcelona-, que els Mossos d'Esquadra tenen ordre de desallotjar dilluns. Així ho ha denunciat la Xarxa de Suport als Assentaments del Poblenou, que ha disparat les alarmes per la situació a què s'exposa aquestes persones, la majoria de les quals són immigrants d'origen subsaharià que es dediquen a la venda de ferralla.

Es tracta, sense dubte, de l'assentament més nombrós de la ciutat, sobretot si es té en compte que, com explicaven ahir els seus inquilins, moltes persones aprofiten l'immens espai disponible com a magatzem de material encara que no s'hi quedin a dormir. Fa uns mesos que aquest grup de persones -moltes de les quals provenen d'una altra nau abandonada al carrer Badajoz- es van instal·lar a la fàbrica del carrer Josep Pla i, segons els va notificar la policia, han d'abandonar-la abans de dilluns perquè el jutjat d'instrucció número cinc de Barcelona n'ha dictat l'ordre de desallotjament.

La Xarxa denuncia la manera com s'està duent a terme el procés legal per a aquest macrodesallotjament i "la indefensió" causada en els inquilins, que ahir reconeixien que no es plantejaven marxar abans de la data fixada com a límit.

stats