SALUT

BCN PrEP Point subministra la pastilla preventiva del VIH a prop de 500 usuaris a través de tres estudis clínics

L'entitat lamenta que les autoritats sanitàries n'endarrereixin l'aprovació

El centre comunitari BCN PrEP Point, especialitzat en la pastilla de profilaxi de preexposició (PrEP), ha subministrat a 500 usuaris el tractament a través de tres estudis clínics. El centre, que va obrir el novembre passat, ha participat en els estudis DISCOVER, amb 247 usuaris, un estudi de factibilitat del ministeri de Sanitat, amb 162 usuaris, i l'estudi PrEP-ARA, finançat per la Generalitat, amb 70 usuaris, segons informa el centre en un comunicat.

"Malgrat que les autoritats sanitàries espanyoles segueixen endarrerint incomprensiblement l'aprovació de la profilaxi de preexposició, la participació de BCN PrEP Point en tres estudis sobre el medicament preventiu del VIH ens ha permès fer les pastilles més accessibles i protegir els usuaris i les seves parelles sexuals", ha declarat el responsable de PrEP Point, Ferran Pujol.

El centre és un dels pilars de l'estratègia que organitza BCN Checkpoint per reduir el contagi de VIH al col·lectiu gai, a més d'augmentar la freqüència de les proves del VIH.

"Des de BCN PrEP Point ens hem volgut avançar perquè quan s'aprovi la profilaxi de preexposició puguem començar a reduir sense més retards la desproporcionada taxa de nous casos", ha afirmat Michael Meulbroek, president del projecte NOMS-Hispanosida.

BCN PrEP Point és un annex a l'entitat BCN Checkpoint, un centre comunitari de detecció del VIH, i està gestionat pel projecte NOMS-Hispanosida.

Etiquetes

Més continguts de