BComú es replanteja l’acord amb el PSC

L’amenaça de la suspensió de l’autonomia davant la possibilitat que Puigdemont proclami la independència pot canviar aquesta entesa

El govern de l’Ajuntament de Barcelona perilla. L’acord entre Barcelona en Comú i el PSC s’ha complicat arran del suport que els socialistes han donat a l’amenaça del president espanyol, Mariano Rajoy, de suspendre l’autonomia catalana, segons va publicar ahir el El Periódico i va confirmar l’ARA.

La direcció de BComú celebrarà la setmana vinent una reunió “per fer balanç” de l’acord amb el PSC, segons fonts del partit d’Ada Colau. Des del partit asseguren que “no hi ha voluntat de trencar cap acord” i que valoren “positivament” el pacte amb els socialistes, sense els quals tindrien molts problemes per governar la ciutat. Les mateixes fonts van intentar treure importància a la reunió. Fins ara, l’acord entre les dues formacions ha pogut esquivar la tensió generada pel pols independentista, però l’amenaça de la suspensió de l’autonomia davant la possibilitat que Carles Puigdemont proclami la independència pot canviar aquesta entesa.

El líder del PSC, Miquel Iceta, va defensar ahir que “l’amenaça de declarar la independència fa inevitable que l’Estat iniciï els tràmits per aplicar el 155 de la Constitució que vam votar de forma molt majoritària”. Al PSC hi ha algunes veus que no comparteixen l’estratègia de Rajoy, però la direcció del PSOE i la del PSC no tenen dubtes.

Més continguts de