Les bases de BComú també diuen ‘sí’ al pacte amb el PSC amb un 62% dels vots

El resultat ha estat, com s’esperava, força més ajustat del que es va produir en les votacions dels socialistes

No hi ha hagut sorpreses. El  preacord de govern que van presentar, la setmana passada, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el cap de files del PSC, Jaume Collboni, anirà endavant després d’haver rebut l’ aval de les militàncies de les dues formacions. L’escull més complicat per a aquesta entesa era rebre el 'sí' de les bases del partit de Colau, que aquesta setmana han votat de manera virtual si donaven suport a la proposta i, finalment, un dels terç dels votants l’han avalat.

Amb una participació del 27,59% (2.599 vots), el 'sí' ha obtingut un 62,52% (1.625 vots), el 'no' un 32,82% (853 vots) i un 4,66% han votat en blanc (121 vots). Una xifra que, Colau ha interpretat en una entrevista a 8TV com “un sí de confiança” però també “exigent” que indica que són una organització “madura”. "Quadra molt amb l'organització que tenim, molt implicada però amb la maduresa suficient de fer na lectura de la complexitat actual", ha explicat.

El resultat ha estat, com s’esperava, força més ajustat del que es va produir en les votacions dels socialistes: el 89% dels votants va acceptar el pacte que fixa que el retorn del PSC al govern de la ciutat només cinc anys després de perdre l’alcadia. Collboni passarà, segons aquest acord, a ser el segon tinent d’alcalde de la ciutat i a capitanejar les àrees d’Empresa, Cultura i Innovació.

Veus crítiques amb l'aliança

En el ple que Barcelona en Comú va celebrar dimecres passat per presentar a les seves bases els detalls d’aquesta proposta, ja es van sentir les primeres veus crítiques amb l’aliança amb els socialistes, i alguns simpatitzants de la formació han fet sentir, aquests dies a través de les xarxes socials, el seu malestar pel fet que Colau segellés l’acord amb un partit que havia definit com a “màfia”. Finalment, però, no hi ha hagut sorpresa i la militància ha avalat el pacte, que ara prendrà forma a través d’un decret d’alcaldia i que podria ser visible ja en el ple de finals d’aquest mes.

Collboni valorarà els resultats de les consultes demà al matí, acompanyat del primer secretari del PSC a Barcelona, Ferran Pedret, i presentaran la convenció que celebrarà el partit els dies 20 i 21 de maig amb el lema Som Moviment.