Turisme
Societat 03/12/2011

Baixa ocupació pel pont de la Puríssima per la crisi i la falta de neu

Les cases rurals del Pirineu de Girona esperen una ocupació del 75%. A la ciutat de Barcelona l'ocupació hotelera entre el 3 i el 10 de desembre es preveu del 48%

Efe
2 min
L'estació de Vallter 2000 / ACN

Els hotels catalans tenen menys reserves que altres anys per aquestes dates per la crisi econòmica, el llarg pont que engloba tota la setmana i la falta de neu als Pirineus, un dels destins més habituals del pont de la Puríssima.

El president de l'Associació d'Estacions d'Esquí i Muntanya (ACEM), Xavier Nolla, ha explicat que tot i que Vallter 2000 i Núria són les dues úniques estacions que ja han obert les portes, la resta està preparada per produir neu si fa fred.

L'ocupació al Pirineu de Lleida es xifra entre un 20% i un 30%, tal com ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Juan Antonio Serrano. El pont és llarg i això fa que els turistes no es concentrin en dates concretes; d'altra banda, es preveu una millora si neva durant la segona part dels dies de festa.

Pel que fa a les cases rurals, els números són diferents en funció de les zones, però també són força més negatius que els d'altres anys. A la Garrotxa, les cases compten amb una ocupació del 36%, i a les Terres de l'Ebre, rondarà el 20%, en comparació amb el 80% del 2010. Les cases del Pirineu de Girona són les més optimistes i esperen arribar al 75%. A la resta de la província, la tendència serà similar a la de qualsevol altre cap de setmana.

A Barcelona, el Gremi d'Hotels de Barcelona parla d'una ocupació del 48% de turistes (l'any passat va ser del 68%), sobretot de l'Estat espanyol. A la Costa Daurada s'espera entre un 20% i un 60% de visitants, i a la Costa Brava l'ocupació es mourà entre el 50% i el 55%.

L'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV) creu que aquest pont serà similar a l'any anterior i que el destí estrella per als catalans serà el centre d'Europa, afavorit pels mercats de Nadal de moltes ciutats europees.

stats