Baixos inundats i carreteres tallades, primeres conseqüències del temporal a les comarques gironines

Palamós ha estat un dels municipis més afectats per la intensa pluja a primera hora de la tarda

El temporal previst per aquest dimarts i dimecres ha deixat les primeres afectacions a les comarques gironines, amb baixos i garatges inundats i algunes carreteres tallades durant la tarda. Al Baix Empordà les afectacions s'han concentrat a primera hora de la tarda, quan ha plogut amb forta intensitat fins a dos quarts de sis, aproximadament. Tota l'aigua que ha caigut ha inundat alguns baixos com els de Palamós (Baix Empordà) i ha obligat a tallar la C-31 durant una estona a l'alçada de Calonge (Baix Empordà). A partir de mitja tarda les precipitacions s'han desplaçat fins a l'Alt Empordà, on la concentració d'aigua ha obligat a tallar algunes vies secundàries d'accés a Vilatenim. A Vilabertran un cotxe ha quedat atrapat a la C-252.

Pels volts de les quatre de la tarda les fortes pluges han arribat al Baix Empordà i han col·lapsat algunes de les carreteres que hi ha a la zona. La primera ha sigut la C-31 a l'alçada de Calonge en direcció a la Bisbal d'Empordà. Els Mossos d'Esquadra han aturat la circulació per l'elevada concentració d'aigua.

Cap a dos quarts de sis de la tarda la via ja s'ha reobert a la circulació. El problema s'ha concentrat aleshores en els municipis del litoral, que han anat rebent tota l'aigua que queia i s'anava acumulant vinguda de la muntanya. És el cas de Palamós, el municipi que ha acumulat més serveis al llarg de la tarda.

La zona del mercat municipal ha quedat inundada i molts locals comercials han vist com l'aigua començava a entrar per sota la porta. Les botigues de roba han hagut de treure totes les peces dels penjadors i de les lleixes abans no es mullessin. Altres botigues han vist com les caixes de cartró quedaven xopes i espatllaven tots els productes que contenien.

A dos quarts de sis de la tarda l'avinguda de l'Onze de Setembre era una riera que portava més de dos pams d'aigua. Alguns cotxes que s'atrevien a circular-hi encara han ajudat a fer entrar més aigua als comerços de la zona.

En la mateixa situació s'han trobat alguns dels garatges privats. En un bloc de pisos els propietaris han temut no poder treure el cotxe després que l'aigua arribés a mitja roda dels seus vehicles. Per sort, la pluja ha parat i no ha pujat més el nivell de l'aigua.

Per altra banda, la Gi-644 també ha quedat col·lapsada per la tromba d'aigua que ha caigut al llarg d'aquesta tarda. La via que uneix Vulpellac amb Serra de Daró (Baix Empordà) ha quedat totalment inundada i s'han generat cues amb alguns dels vehicles que volien circular-hi.

Les pluges superen els 150 l/m2 i posen al límit diverses rieres del Camp de Tarragona

Afectacions a l'Alt Empordà

Però si a Palamós la pluja parava a dos quarts de sis, a l'Alt Empordà han començat a veure com arrencava. De seguida l'Ajuntament de Figueres ha tallat el carrer d'Itàlia (que connecta amb el vial per sota del pont de la N-II) i la carretera de les Forques. Les dues vies són accessos secundaris a Vilatenim (Alt Empordà) i han quedat inundades per l'elevada quantitat d'aigua que ha caigut des de quarts de sis de la tarda durant, aproximadament, una hora.

La C-252 a l'alçada de Vilabertran (Alt Empordà) també ha quedat tallada. En aquest punt un vehicle ha quedat atrapat per l'aigua. El conductor es dirigia a Figueres quan ha hagut d'esquivar un cotxe que anava per l'altre carril i ha quedat atrapat al marge abans que tallessin aquesta via.

A l'Escala, el temporal de llevant també ha fet estralls aquesta tarda i ha obligat a tallar l'avinguda Montgó i ha inundat els patis d'algunes escoles com la de l'Esculapi.

Diverses carreteres tancades

A dos quarts de vuit del vespre a Girona es mantenia tallada la GIV-6301 a l'Armentera (Alt Empordà) i la GIV-6211 a Figueres, i a la C-260 han tallat un carril a l'alçada de Castelló d'Empúries (Alt Empordà). A l'AP-7 la visibilitat també era reduïda en tot el tram de les comarques gironines.