Cap d'Any tranquil: sense accidents mortals i amb els mateixos positius per alcoholèmia que un cap de setmana

Interior celebra que no hi hagi hagut víctimes mortals ni ferits greus a les carreteres catalanes

El departament d'Interior ha fet balanç de la nit de Cap d'Any a Catalunya. El mateix conseller, Ramon Espadaler, ha comparegut i ha mostrat la seva satisfacció per la "responsabilitat" demostrada per conductors i ciutadans, i ha valorat molt positivament la "normalitat" de la nit. Tant és així, que les 35 detencions practicades pels Mossos d'Esquadra suposen una xifra menor que la de la mateixa nit de l'any passat i fins i tot que la d'un cap de setmana ordinari (58) o un dimecres qualsevol (45). A més, tot i fer més de 1.409 proves d'alcoholèmia en 74 punts de control, només el 5,67% ha donat positiu, una dada similar a la de qualsevol cap de setmana. A les carreteres no s'ha produït cap mort ni s'ha registrat cap ferit greu.

"Volem subratllar la normalitat en la nit de Cap d'Any". Amb aquesta valoració, Espadaler ha volgut fer balanç de les actuacions policials, de trànsit i dels bombers a tot Catalunya.

A Catalunya hi havia 3.965 efectius dels Mossos d'Esquadra, dels quals 2.900 són els que operen una nit de manera ordinària i 357 han anat a reforçar actuacions de trànsit. A més, hi havia muntats fins a 56 dispositius policials específics per a esdeveniments relacionats amb aquesta nit festiva.

Segons el conseller, no totes les detencions que s'han fet han estat relacionades amb la festa del Cap d'Any, però sigui com sigui només se n'han fet 35, una vintena menys que les 54 de l'any passat. La xifra també està per sota de les 45 detencions de mitjana d'un dimecres no festiu i els 58 que es registren en un cap de setmana. Tampoc s'ha detectat cap festa il·legal a Catalunya, per segon any consecutiu.

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, entre les 20.00 h del dia 31 i les 10.00 h de l'1 de gener han portat a terme 84 serveis, 15 dels quals han estat incidents amb llars de foc dintre dels habitatges.

3.077 trucades al telèfon d'emergències 112

Tot i que la primera nit del 2015 ha estat força tranquil·la, el telèfon d'emergències ha rebut 3.077 trucades fins a les 10 del matí, la majoria, relacionades amb incivisme o per demanar assistència sanitària.

Més continguts de