Ballesteros relativitza que es venguessin menys entrades de les previstes als Jocs Mediterranis

L'alcalde de Tarragona defensa que es va superar l'assistència de les edicions a Turquia i Itàlia

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha defensat que es van vendre menys entrades de les que preveien a les competicions dels Jocs Mediterranis, però que l'assistència mitjana als estadis va ser superior a les dues últimes edicions de l'esdeveniment a Turquia i Itàlia. Gairebé dues setmanes després de la cloenda dels Jocs, Ballesteros ha explicat que encara no tenen les dades sobre l'assistència, que esperen rebre de l'empresa Ticketmaster.

"Estem per sota de la previsió, però ja ho sabíem, perquè la previsió era omplir al 100% els estadis i no es van omplir", ha reconegut Ballesteros. També ha assenyalat que "els comitès internacionals els van qualificar d'excel·lents". 

Ballesteros, que no ha sabut concretar el percentatge d’ocupació als estadis dels Jocs, ni tampoc el de les dues edicions anteriors que l'esdeveniment esportiu a Tarragona hauria superat, ha explicat que es volen donar les xifres quan ja estiguin “tancades” i no les provisionals. 

També ha dit que encara que hi hagués algun estadi buit es va veure més gent a les semifinals, "sobretot en atletisme i natació, on hi havia atletes de nivell". Tot i això, reconeix que la falta d'èxit és a causa de l'absència de figures de renom "com Roger Federer o Rafa Nadal", i això fa que la capacitat d'atracció es vegi limitada. A més, hi havia altres disciplines de menys seguiment, com la petanca o tir amb arc, en les quals era difícil atraure gaire públic.

Malgrat les crítiques, Ballesteros defensa que "no respon a la realitat objectiva" de qui els van avaluar, ja que són els que hi entenen i aquests diuen que "han sigut uns jocs excel·lents". També valora els Jocs com a èxit relatiu als recursos accessibles i diu que deixaran un bon llegat a la ciutat igualment. En aquesta línia, ha recordat que als Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992, “va haver-hi autobusos que no van arribar a les seus, altres seus que van obrir més tard”, i que “tot això va passar com a anècdota” i a Tarragona “s’ha intentat elevar a categoria”. “Va haver-hi cinc errades”, ha defensat.