"No ens aturarem fins que hi puguem tornar": l'avís dels membres del Banc Expropiat

Hi ha convocades mobilitzacions en contra del desallotjament durant tot el cap de setmana

"No ens aturarem fins que puguem tornar al Banc Expropiat". Aquest és l'avís que han publicat els membres del casal al seu blog, on reivindiquen que, per aconseguir-ho, "totes les eines són vàlides i necessàries". En el 'post' que han publicat aquest divendres, recorden que qui vulgui solucionar el conflicte ha de parlar amb  Manuel Bravo Solano (el propietari del local) i no amb cap representant del Banc.

"Mai no hem negociat amb ningú, independentment de les falsedats que escampen els polítics: qui va signar un contracte per mantenir la pau social —CiU— va pagar més de 65.000 euros d’un fons sense justificar al conegut especulador Manuel Bravo Solano", apunten.

Al 'post' es mostren molt crítics amb el fet que Trias pagués el lloguer –des de l'inici que s'hi han mostrat contraris– i recorden que "no volen cobrir els forats de misèria que crea el capitalisme" sinó que "volen acabar amb ells". "Justifiquen aquest contracte per la nostra suposada labor social, intentant fer una distinció entre el Banc i la resta d’espais ocupats, però que no us confonguin: som la mateixa gent. No fem labor social i humanitària, el que volem és generar xarxes de suport mutu i crear un món fora de la lògica mercantil", asseguren.

Manifestacions tot el cap de setmana

En el text, també es distancien del govern de Barcelona en Comú i asseguren que "no és ni serà representant de les que aquests dies estem aquí" i afegeixen que "la seva opció institucional no és ni serà la nostra". "Ens neguem a servir d’excusa perquè els diferents partits polítics es llancin dards electoralistes abocant mentides sobre nosaltres", insisteixen.

Aquest matí també han anunciat al seu compte de Twitter mobilitzacions en contra del desallotjament durant tot el cap de setmana. Aquesta tarda, un "punt d'informació i un berenar" a les 18 hores, i dissabte des de les 11 fins a les 17 h, amb una manifestació de cloenda. Per a diumenge convoquen una concentració a les 12 hores davant del local sota el lema ' Tornem al banc'.

Pa amb xocolata en defensa del Banc Expropiat

Pa amb xocolata i sucs de fruita contra el desallotjament del Banc Expropiat. Amb aquest berenar, els membres del Banc i simpatitzants dels diferents barris han volgut reivindicar aquesta tarda la necessitat que el casal segueixi obert. Amb un clima familiar, s'han dedicat a enganxar cartells a la porta del Banc –actualment tapiada– i a explicar la seva tasca als veïns que s'hi apropen. Als cartells reivindiquen que els "carrers sempre seran nostres" i que "defensem allò que estimem".

Malgrat l'ambient festiu, no han volgut respondre als periodistes perquè asseguren que tota la informació "es troba al blog" i s'han mostrat molt hostils a la presència de les càmeres.