Publicitat
Publicitat

Bany de protesta a Calella perquè Capitania Marítima ha reduït la zona per banyar-se

Asseguren que la decisió suposa "un increment de la perillositat" perquè permet a les embarcacions barrejar-se amb usuaris de la platja

Una cinquantena de banyistes han protestat aquest diumenge a la platja del Canadell, de Calella de Palafrugell (Baix Empordà). El motiu és que no estan d'acord amb la decisió presa per Capitania Marítima de retallar la zona destinada al bany, especialment la que toca a les roques i que és una de les més freqüentades, sobretot pels nens.

Fins a aquest estiu, a les platges de Tamariu i del Canadell de Calella de Palafrugell se separava la zona de banyistes i la de les barques amb diverses boies unides amb un cordó. Però aquest any la direcció general d'Ordenació del Territori i Urbanisme ha aplicat uns canvis que, segons les associacions de veïns i amics de Tamariu i Calella de Palafrugell, "posen en perill els banyistes". Ara la separació entre l'espai de les barques i dels banyistes està delimitada per diverses boies molt més separades i sense acordonar.

"Volem les boies", han cridat en diverses ocasions els manifestants.

Les boies de la discòrdia

El president de l'entitat, Francesc Vaqué, lamenta que no se'ls tingui en compte a l'hora de decidir. "Què saben a Madrid de les cales de la Costa Brava. Han de deixar-ho tal com estava fina ara", ha etzibat Vaqué.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de