En estat greu un jove de 20 anys apunyalat per un menor davant un institut de Banyoles

La víctima, que està ingressada a l'Hospital Trueta amb pronòstic reservat, va ser agredida amb una arma punxant per un jove de 17 anys

Un jove de 20 anys, veí de Banyoles, està en estat greu després de rebre una punyalada d'un menor de 17 anys, de nacionalitat brasilera, davant de l'IES Pla de l'Estany de Banyoles.

Els fets van passar ahir dimarts a la tarda quan la víctima anava a recollir el seu nebot que estudia a aquest centre. Segons testimonis, la víctima va discutir amb l'agressor i aquest el va agredir amb un objecte punxant que va quedar clavat a la seva esquena. Alguns joves van aconseguir retenir el menor i tot seguit van arribar la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que se'l van endur a comissaria. El noi de 20 anys va ser atès pel SEM i posteriorment traslladat a l'Hospital Trueta on va ser operat d'urgència.

Segons un testimoni dels fets, la víctima va començar a discutir amb l'agressor i els van haver de separar. En un moment determinat, però, l'agressor se li va tirar a sobre i el va agredir. "Només se li veia el mànec, que semblava un tornavís o una llima", explica aquest testimoni. Sembla ser que l'agressor duia una altra arma punxant a la butxaca.

S'ha obert una investigació per aclarir els motius que van portar el menor a agredir la víctima. Tot apunta que els dos joves, que resideixen a Banyoles i que no estudien al centre, s'havien barallat el cap de setmana anterior en una discoteca de la ciutat.

Aquest matí, l'estat de la víctima continuava amb pronòstic reservat a l'espera de com evoluciona. Pel que fa a l'agressor, està previst que aquest matí passi a disposició del Jutjat de Menors de Girona.