SOCIETAT
Societat 29/05/2011

El director general dels Mossos revela que va dialogar amb un portaveu de l'acampada

Manel Prat explica que els Mossos van donar “consells d'autoprotecció” als acampats. També ha dit que la intervenció de la policia contra els violents que celebraven la victòria del Barça a Canaletes va ser “quirúrgica, selectiva i concreta”

Redacció
1 min

BarcelonaEl director general dels Mossos, Manel Prat, ha revelat aquest diumenge que “al migdia -de dissabte- vam rebre una trucada de representants de l'acampada per negociar i evitar disturbis a la plaça”. Prat ha explicat que els Mossos van enviar als indignats “diversos consells d'autoprotecció” i n'ha esmentat tres: “que retiressin objectes contundents, que facilitessin l'evacuació i que seguissin les indicacions de la policia”. “Celebrem que els acampats hagin estat conscients de la perillositat de la situació”, ha dit Prat, que ha volgut fer èmfasi en el fet que “els aldarulls de divendres no es van produir amb la gent amb qui vam parlar a les 7 h del matí”.

El director general de la Policia de Catalunya també ha donat més detalls sobre l'operació policial que va actuar contra els aldarulls que es produïen a l'entorn de Canaletes, a causa de la celebració de la Champions, que ha qualificat de “quirúrgica, selectiva i concreta”. El director general de la Policia de Catalunya ha explicat que “el dispositiu va ser d'extrema dificultat”. “Els acampats van situar escuts humans als accessos de la plaça, en contra de les indicacions que se'ls havien fet", ha lamentat, però ha negat que s'hagués advertit del desallotjament de la plaça pels altaveus del dispositiu.

La rua del Barça

Prat també ha explicat que la rua dels campions del Barça per celebrar la quarta Champions League del club no passarà per plaça Catalunya per evitar coincidir amb l'acampada d'indignats. Prat ha dit que el recorregut previst inicialment incloïa el pas per la cèntrica plaça barcelonina però davant la situació que es va crear el 15-M, el camí es va modificar.

stats