Barcelona en Comú pacta amb ERC i PSC mesures contra la pobresa a Barcelona

Els acords contra les desigualtats s'aprovaran en el ple del dia 24

Els líders dels grups municipals d'ERC i PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch i Jaume Collboni, respectivament, han celebrat els acords assolits amb el govern de Barcelona en Comú per lluitar contra les desigualtats i la pobresa a la ciutat, que s'aprovaran en el ple del dia 24.

En dues rodes de premsa, Bosch i Collboni han explicat que han arribat a acords amb el govern d'Ada Colau per reforçar la renda infantil garantida, la millora de l'accés a les guarderies o la lluita contra l'atur juvenil, entre d'altres assumptes. Bosch s'ha felicitat perquè "el primer ple que es farà més enllà de la investidura i el cartipàs tractarà sobre la lluita contra la pobresa i l'exclusió social" i ha aplaudit que s'incloguin les mesures que defensa la formació, encara que ha reclamat que se n'afegeixin d'altres que de moment han quedat fora.

Collboni ha considerat que les mesures acordades sobre la pobresa i turisme a la ciutat "estan ben orientades però falta concreció". El president del grup municipal socialista s'ha felicitat per haver aconseguit que el govern incorpori mesures prioritàries pels socialistes, encara que ha dit que seguirà treballant per impulsar les que el govern no ha inclòs, com "un pla de xoc contra l'atur de llarga durada". Pel que fa a la mesura de turisme, Collboni ha insistit en la necessitat que la moratòria d'allotjaments turístics sigui el més breu possible.

El primer plenari extraordinari del mandat servirà per fixar les primeres mesures per combatre la pobresa i el creixement de les desigualtats i per afrontar el debat sobre el model de turisme que vol la ciutat.