SOCIETAT
Societat 15/04/2011

Barcelona, Girona, Castelló, Mallorca i València marxaran contra les nuclears

Greenpeace ha convocat les marxes de cara a aquest cap de setmana. Demanen que les administracions facilitin una transició a un sistema energètic sostenible

Redacció
1 min

BarcelonaBarcelona, Girona, Castelló, Mallorca i València, juntament amb 14 ciutats més de l'Estat, acolliran aquest cap de setmana manifestacions contra l'energia nuclear i a favor d'un model “100% renovable”. Les marxes, convocades per Greenpeace, reivindiquen que l'energia nuclear "no és econòmicament eficient, ni socialment justa, ni mediambientalment acceptable” i té un caràcter perillós "demostrat".

Greenpeace vol fer memòria de l'accident que fa ja més d'un mes va afectar greument la central de Fukushima, al Japó, i del que fa 25 anys va destrossar el futur de la ciutat ucraïnesa de Txernòbil. Per això, demanen a les administracions "mesures per fer possible la transició a un sistema energètic sostenible, basat en l'estalvi, l'eficiència energètica i en les energies renovables, que són netes i segures".

A més de la manifestació, Greenpeace ha organitzat una taula d'informació per alertar "sobre els perills i els greus inconvenients que comporta l'ús de l'energia nuclear". La campanya vol a més informar sobre els "greus problemes que presenten les centrals nuclears" i les "deu raons més importants" per oposar-se a l'explotació nuclear.

stats