Barcelona atorgarà la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a títol pòstum a Cruyff

Tots els grups excepte la CUP voten a favor d'una proposta que es debatrà en el ple de la setmana que ve

Johan Cruyff serà reconegut amb la a Medalla d'Or al Mèrit Esportiu de l'Ajuntament de Barcelona a títol pòstum. Tots els grups excepte la CUP, que hi ha votat en contra, s'han posicionat aquest dimarts a favor de la mesura durant la comissió municipal de Cultura i Esports. Els partits han reservat els seus posicionaments al debat previst per al plenari de divendres 1 de juliol. Així i tot, els cupaires han exposat els motius de la seva negativa, i afirmen que no comparteixen aquest tipus de reconeixements, i que només van fer una excepció per a Muriel Casals atenent a les "circumstàncies excepcionals".

La Medalla reconeix Cruyff, que va morir el passat mes de març, com "un símbol del futbol mundial compromès amb Barcelona i Catalunya, i  estretament vinculat amb l'esport com a eina d'inclusió social". L'exjugador de futbol i exentrenador holandès va lluitar durant mesos contra el càncer de pulmó que li va provocar la mort.

Cruyff va ser el primer jugador a guanyar tres vegades la Pilota d'Or (1971, 1973, i 1974) i va canviar la història del Barça com a tècnic i jugador. Amb l' Ajax d'Amsterdam va guanyar tres Copes d'Europa consecutives. Com a entrenador, els seus èxits més rellevants van ser a la banqueta del Barça, amb el qual va guanyar quatre Lligues espanyoles consecutives i la Copa d'Europa del 1992.

Més continguts de