Societat 18/11/2011

Barcelona restaura el rètol del Mussol que corona l'edifici situat a Diagonal amb passeig de Sant Joan

L'empresa de publicitat Verona Comunicación assumeix els treballs i el manteniment del Mussol a canvi d'instal·lar-ne un altre a la Gran Via

Acn
2 min
El Mussol de Diagonal amb passeig de Sant Joan

BarcelonaUn acord de col·laboració signat entre l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPUQV) de l'Ajuntament de Barcelona i l'empresa de publicitat exterior Verona Comunicación ha permès iniciar les obres de restauració del rètol del Mussol que corona l'edifici situat en la confluència de l'avinguda Diagonal amb passeig Sant Joan de Barcelona. Tot i que les obres s'han retardat a causa de les pluges, es preveu que finalitzin durant la propera setmana, si el temps ho permet. A canvi d'instal·lar un rètol publicitari entre Gran Via i Padilla, Verona restaurarà el rètol del Mussol i en farà el manteniment durant 10 anys.

L'empresa de publicitat assumeix la restauració i manteniment del rètol com a compensació paisatgística derivada de l'autorització d'un rètol publicitari a la confluència de la Gran Via amb el carrer Padilla. El rètol publicitari de la Gran Via està aprovat per la Comissió Mixta de Protecció del Paisatge Urbà com ús excepcional del paisatge i s'exhibirà durant 4 anys.

El projecte de restauració del rètol del Mussol consisteix en el desmuntatge de l'estructura obsoleta que sustentava les lletres publicitàries, el reforç i pintura de l'estructura que sustenta el Mussol i la substitució dels llums antics per una nova il·luminació de leds per reduir el consum i posar-lo al dia de la normativa elèctrica.

Segons ha explicat el Xavier Olivella, gerent de l'Institut Municipal del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida (IMPUQV), el rètol de Rótulos Roura es va instal·lar cap als anys 70, i als 90 es va desmuntar la publicitat, però es va deixar l'estructura del mussol. Amb la campanya de desmuntatge de rètols obsolets del 2004, es va "indultar" aquesta estructura per ser considerada "una fita històrica de la ciutat, un petit paisatge que la gent volia recordar", segons Olivella.

stats