Societat 15/11/2011

Barcelona rebutja la privatització de l'Anella Olímpica de Montjuïc

L'equip de govern de la ciutat fa marxa enrere i renuncia a tancar el contracte per la cessió del 49% de la gestió dels espais a la promotora de concerts nord-americana Live Nation

Maria Ortega
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona fa marxa enrere i rebutja deixar el 49% de la gestió de l'Anella Olímpica en mans de la promotora de concerts nord-americana Live Nation, que s'havia adjudicat de forma provisional el concurs públic per explotar les instal·lacions de l'Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi i l'esplanada de l'Anella per 3,5 milions d'euros –i cinc milions més d'inversió garantida durant cinc anys en el manteniment-. Una operació que mai va assolir un ampli consens polític i que no es va consolidar en la data prevista. Ara l'Ajuntament confirma que la idea no tirarà endavant perquè, després d'estudiar l'actuació, l'equip de govern vol deixar sense efecte l'adjudicació, tal com té previst exposar a la comissió municipal d'economia, empresa i ocupació d'aquest dimecres perquè la renúncia es pugui aprovar en el proper plenari i no es confirmi el contracte per seleccionar un soci privat.

El problema, segons fonts de l'Ajuntament, és la voluntat d'assegurar cert interès públic de les instal·lacions. Aquesta adjudicació limitava a 45 els dies en què l'Ajuntament podia tenir els espais olímpics a la seva disposició sense haver de pagar per utilitzar-los, cosa que, d'entrada, ja impedia, per exemple, la celebració dels mundials de natació del 2013. L'equip de Xavier Trias confia trobar una altra solució de gestió mixta per fer front al manteniment d'unes instal·lacions que actualment són deficitàries i estan infrautilitzades.

stats