Societat 01/02/2012

Barcelona té preparades 25 tones de sal i 14 vehicles amb pales llevaneu per si neva

L'Ajuntament ha activat el pla d'emergència municipal per neu i gel en fase d'alerta

Ara
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha activat, a les 12.18 hores, el pla d'emergència municipal per neu i gel en fase d'alerta davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de possibles nevades i d’una baixada de temperatures. El consistori ha informat que tots els serveis municipals estan preparats per actuar en cas que al llarg de les properes hores es produeixin nevades o gelades a la ciutat. A les set del matí, Barcelona ja ha activat l'operació fred per atendre persones sensesostre o en situació de vulnerabilitat i en pisos sense calefacció.

L’àrea de Medi Ambient i Serveis Urbans té preparats els equips. S'han repartit 101 contenidors amb un total de 25 tones de sal pels barris alts i de muntanya (districtes de les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris) i al voltant dels centres mèdics de la ciutat. A banda hi ha 14 vehicles preparats amb pales llevaneu i escampador de sal per si es precisa la seva actuació en determinades zones de Barcelona. Cada un d’aquests equips està compost per 2 operaris, amb un personal mínim de 28 persones per torn.

En cas de necessitat tots els equips que mullen els carrers, fins i tot alguns d'escombrada, es poden reconvertir en equips manuals per escampar la sal. L’àrea de Medi Ambient també té preparades 6 retroexcavadores (pales) d'actuació immediata, amb capacitat de resposta en 45 minuts per fer front a una possible nevada. Així mateix disposen de 420 tones de sal emmagatzemades per a ús dels professionals municipals.

D'altra banda, la Guàrdia Urbana i els Bombers de Barcelona mantenen preparats els seus protocols d’actuació per si es produeixen afectacions en cas d’una possible nevada. Està previst reforçar els efectius al carrer per si cal col·laborar, entre d’altres tasques, amb els talls de les vies de la zona alta de la ciutat i per facilitar les tasques dels vehicles de neteja. A banda, Bombers de Barcelona té preparades tres màquines llevaneu per garantir la seva actuació durant la nevada en cas que es produeixin incendis o altres emergències a la ciutat.

stats