Publicitat
Publicitat

Barcelona acollirà el 2017 el World Routes, el principal congrés del sector aeri a nivell internacional

Els organitzadors preveuen que l'esdeveniment generarà 130 milions d'euros a la ciutat i millorarà les connexions aèries de l'Aeroport del Prat

Barcelona organitzarà l'any 2017 el World Routes, el principal congrés de la indústria aeronàutica a nivell mundial, que preveu reunir 3.500 delegats de 350 línies aèries, 1.000 aeroports i 300 autoritats del sector del turisme de més de 125 països. El director d'UBM, el grup organitzador del certamen World Routes, Adrian Newton, ha assenyalat que aquest és un esdeveniment "clau" per fomentar la connectivitat dels aeroports, ja que reuneix els directius de les aerolínies més importants del món, que "són els que decideixen quines rutes cobriran les seves companyies". Newton ha destacat que el congrés genera 130 milions d'euros durant tres anys a la ciutat amfitriona.

Newton ha assenyalat que el 97% d'aquests ingressos provenen de l'augment de la connectivitat de l'aeroport de la ciutat amfitriona i ha posat d'exemple la ciutat de Las Vegas, que va acollir l'esdeveniment el 2013, i que va incrementar la seva connectivitat aèria en cent nous vols setmanals. El directiu ha felicitat a Aeroports de Catalunya, que serà l'organització amfitriona del congrés de 2017, i ha destacat que Barcelona és una de les tres ciutats més importants de congressos a nivell internacional i que compta amb un dels deu principals aeroports d'Europa.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha celebrat que l'esdeveniment arriba en un bon moment per l'Aeroport de Barcelona-El Prat a nivell de trànsit de passatgers i de generació d'activitat econòmica i ocupació. Durant una roda de premsa aquest divendres, Vila ha indicat que el congrés World Routes és una "oportunitat" per convertir la instal·lació pratenca en un 'hub' aeroportuari, ja que Barcelona ofereix més de 200 vols directes, però només disposa de 18 connexions internacionals.

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha celebrat que la capital catalana aculli el World Routes 2017 i ha destacat que els aeroports de les ciutats que organitzen aquest congrés milloren la seva connectivitat aèria. Recasens ha recordat que Barcelona és un referent internacional en l'organització de congressos i ha indicat que aquest tipus d'esdeveniment generen sinèrgies entre les ciutats i infraestructures com els seus ports i aeroports.

La 23ena edició del World Routes se celebrarà a la Fira de Barcelona entre el 23 i el 26 setembre de 2017. Els organitzadors han valorat que Barcelona és el nucli d'una àrea metropolitana de 5 milions d'habitants i que és el motor econòmic de Catalunya, un territori que genera el 18% del producte interior brut i el 26% de les exportacions de l'estat espanyol. A més, els responsables d'UBM han destacat que Barcelona és la cinquena ciutat en passatgers amb origen i destinació a Europa i una de les "principals capitals en turisme i oci" del continent.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de