Barcelona activa l’operació fred en fase d’alerta davant la previsió que els termòmetres baixin a 0 ºC

L'operatiu de l'Ajuntament s’adreça especialment a persones sense llar que dormen al carrer

L’Ajuntament de Barcelona activarà, a partir d'aquest dilluns al vespre,  l’operació fred en fase d’alerta. La decisió s’ha pres en previsió que les temperatures puguin ser iguals o inferiors a 0 ºC en algun moment de dimarts a la matinada. Aquesta actuació s’adreça especialment a persones en situació de sensellarisme que pernocten a la via pública perquè acceptin voluntàriament allotjar-se als equipaments municipals oberts durant tot l’any i en els específics de l’operatiu.

En aquesta fase d’alerta, l’Ajuntament habilita el centre d’estades breus del CUESB, que disposa de 100 places per allotjar tothom que ho necessiti. Aquestes 100 places se sumen a les 72 del Centre d’Acolliment Nocturn d’Emergències (CANE), que es va obrir el 29 de novembre amb motiu de l’activació de l’operació fred en fase preventiva. El CANE romandrà obert tot l’hivern i se suma a les més de 2.000 places d’allotjament diàries de què disposen Ajuntament i la Xarxa d’Atenció per a Persones sense Llar (XAPSLL).

Servei d'esmorzars i infermeria

De fet, aquest centre ja ha cobert enguany i fins a la nit passada ha ofert un total de 5.996 estades nocturnes i el mateix nombre d’esmorzars, a banda d’altres serveis com 5.659 sopars, 4.446 dutxes, 3.768 serveis de consigna i 205 atencions d’infermeria, entre d’altres.

Es tracta de la segona vegada aquest hivern que s’activa la fase d’alerta de l’operació fred. L’últim cop va ser el 8 de febrer i l’alerta es va mantenir durant tres nits consecutives. En aquest temps el CUESB va allotjar 235 persones.

Activada l'alerta del pla Neucat davant l'episodi de nevades que s'inicia aquest migdia

Més continguts de