Barcelona aposta per estendre els horts urbans i els productes ecològics als mercats

També promourà la cultura vegeteraiana i vegana com a opció alimentària

L'Ajuntament de Barcelona vol impulsar una política alimentària més verda, i per això apostarà per estendre els horts urbans comunitaris, escolars i socials i també per fer més difusió dels bancs de llavors de varietats locals. Dins aquesta nova estratègia, que tindrà una inversió d'11,4 M€, el govern de Colau també vol reforçar la promoció i la venda de productes ecològics i km 0 als mercats municipals, segons ha informat aquest dissabte el consistori a través d'un comunicat.

En aquest marc, la direcció d'Ecologia Urbana del consistori, liderada per la tinent Janet Sanz, compta amb el programa 'Embolcalls més sostenibles i esmorzars més saludables a les escoles', i es promouran campanyes d'aprofitament del menjar a la xarxa de mercats municipals i es donarà suport a la proposta de Barcelona 'veg-friendly', per promoure la cultura vegetariana i vegana de la ciutat com a opció alimentària.

També s'animarà els veïns a minimitzar els residus i a gestionar-los de forma adequada, evitant el malbaratament d'aliments, amb tallers i la creació d'un canal digital que vinculi el producte de mercat, la traçabilitat, les propietats, les dietes i les receptes de cuina.

Més continguts de