CIUTATS
Societat 04/02/2011

Barcelona revisarà el preu públic de recollida de residus comercials gràcies a les xarxes socials

El grup municipal de CiU ha portat avui al ple de Barcelona una proposta per revisar el preu públic de recollida de residus comercials que s'aplica a professionals que treballen des de casa. Ho ha fet a través d'una campanya iniciada a les xarxes socials

Albert Balanzà
2 min

BarcelonaLes xarxes socials entren també en el terreny de la política i, aquest matí, CiU ha portat al ple de l'Ajuntament de Barcelona una proposta, que s'ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PP, per la revisió del preu públic de recollida de residus comercials que s’aplica als professionals que treballen des de casa. Es traca d'una mesura que s'ha preparat a través de les queixes que els comerciants han manifesta a través de Twitter i, per tant, és la primera proposta que l'Ajuntament extreu directament de les xarxes socials. Xavier Trias ha explicat que la normativa actual té deficiències perquè "molts d’aquests professionals no generen cap residu amb la seva activitat professional”. Diversos professionals residents a la capital catalana han rebut en les darreres setmanes requeriments de l’Ajuntament per tal que abonin el preu públic de recollida de residus comercials corresponent als anys 2007 en endavant, cosa que ha generat una campanya de rebuig tant a Facebook (amb més de 500 seguidors), com a Twitter . Moltes d’aquestes persones, segons ha explicat el líder de CiU a l’Ajuntament, “no havien rebut cap avís previ i ara se’ls reclama, de cop, l’import corresponents a diversos anys”.

La proposta de CiU recull la necessitat d'agilitzar al màxim la tramitació dels fraccionaments en el pagament de les quantitats reclamades, instar al Parlament espanyol a modificar les normes pertinents per permetre al Consell Plenari Municipal eximir en determinats supòsits el pagament d’interessos en els ajornaments o fraccionaments i estudiar la revisió d'aquest preu públic en el sentit que aquells professionals, classificats com a productors mínims (superfície d’activitat fins a 25metres quadrats), que desenvolupin la seva activitat professional en el seu domicili d’empadronament, a títol individual i sense personal depenent, i que el contingut i el volum de les fraccions de residus generats sigui assimilable, pel tipus d’activitat desenvolupada, a les generades per residus d'origen domèstic, no estiguin subjectes al pagament d’aquest preu públic.

stats