Publicitat
Publicitat

Barcelona serà la capital europea de l'arquitectura del paisatge

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) acollirà entre el 27 i el 29 de setembre la VII Biennal Europea de Paisatge

El Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC) acollirà entre el 27 i el 29 de setembre la VII Biennal Europea de Paisatge, la cita més important d'Europa en aquest camp, i a la qual assistiran experts, professionals i acadèmics d'arreu del món. Entre les més de 750 persones que han confirmat la seva presència, destaquen la nord-americana Kathryn Gustafson, que en els seus més de 25 anys de trajectòria ha signat projectes a Europa, Amèrica del Nord i l'Orient Mitjà, i el francès Michel Desvigne, guardonat amb el Gran Premi Francès d'Urbanisme el 2011.

Entre els paisatgistes, arquitectes, enginyers, geògrafs o ambientalistes que acudeixen a la cita hi ha Julie Bargmann, dels EUA, coneguda internacionalment com una dissenyadora que innova en la construcció de paisatges regeneratius.

A Barcelona es revisarà el concepte d'aquesta disciplina, i es tractarà sobre el futur de la professió, un debat en el qual s'espera Marieke Timmermans, paisatgista i cap del departament de paisatge de l'Akadamie Of Architecture, Amsterdam School of Arts, i Gilles Vexlard, paisatgista fundador de Latitude Nord i professor a l'Escola Nacional Superior de Paisatge de Versalles.

La VII Biennal Europea de Paisatge està organitzada pel Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), la Universitat Politècnica de Catalunya- BarcelonaTech (UPC) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, i la trobada se celebrarà a la seu del COAC i al Petit Palau, al Palau de la Música Catalana.

Coincidint amb aquesta trobada s'han organitzat tres exposicions i la presentació de tres llibres, a més del lliurament del Premi 'Europeu Rosa Barba' per al qual hi ha set finalistes. La Biennal Europea de Paisatge s'ha convertit en un esdeveniment de renom internacional, punt de trobada de paisatgistes i estudiants, però també de professionals afins, convertint-se en una eina de gran difusió en el món del paisatge

Més continguts de