Societat 16/10/2011

L'eufòria de la Barcelona olímpica, 25 anys després

Pasqual Maragall torna amb l'ARA a l'avinguda Maria Cristina, on el 17 d'octubre de 1986 va celebrar com a alcalde que la ciutat organitzaria els Jocs del 92

Auri Garcia \ Maria Ortega
1 min
1. Pasqual Maragall va tornar ahir a l'avinguda Maria Cristina on va celebrar, fa 25 anys, l'elecció de Barcelona com a seu olímpica. 2. Ramon Grau José Luis Muñoz i Toni Pelegrin, tres de los Manolos, al Lluís Companys. 3. Andreu Clapés, sotsdirector de la divisió de voluntaris, a la plaça dels Voluntaris. 4. El periodista Martí Perarnau amb les seves acreditacions. 4. L'arquer Antonio Rebollo.

BarcelonaLa imatge de l'alcalde Maragall amb gavardina i fent vots d'alegria amb les mans enlaire a l'avinguda Maria Cristina per celebrar que, hores abans, Barcelona havia estat escollida seu olímpica, forma part de la història de la ciutat. A un costat, el president Pujol. A l'altre, Narcís Serra, que com a alcalde havia viscut les primeres passes de la candidatura olímpica. Aquest dilluns es compleixen 25 anys d'aquesta instantània i Maragall ha tornat amb l'ARA a l'escenari de la celebració. Té gravat aquell dia com a "més feliç", fins i tot, que el de la inauguració dels Jocs, quan "els nervis apretaven massa", com explica. El famós "A la ville de... Barcelona" pronunciat pel president del Comitè Olímpic Internacional Joan Antoni Samaranch celebra les noces de plata. En la tercera ronda de votacions a la ciutat suïssa de Lausana, Barcelona desbancava París. Faria els Jocs Olímpics del 92. També Antonio Rebollo, l'arquer que va encendre el peveter olímpic, reviu aquell moment.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA PREMIUM.

stats