Publicitat
Publicitat

Barcelona és la ciutat més admirada del món pels líders locals

Creuen que la capital catalana ha sabut aprofitar el llegat olímpic

Barcelona ha estat triada com la ciutat més admirada del món, segons l'últim informe 'Cities for Citizens' elaborat per la consultora Ernst and Young d'acord amb enquestes efectuades a 72 líders locals del món. En aquesta classificació de ciutats més admirades, després de Barcelona se situen Copenhaguen, Londres, Melbourne i Munic.

Segons l'informe, Barcelona ha sabut aprofitar el llegat olímpic per al seu desenvolupament urbà i ha aconseguit en pocs anys una transformació social i econòmica que podria haver tardat dècades a dur a terme.

Els líders de les principals ciutats del món també valoren que Barcelona té un model consolidat de ciutat global, innovadora i amb una encertada estratègia d'atracció de talent internacional. Igualment reconeixen el paper pioner de Barcelona respecte a la resta de ciutats llatines sobre plantejaments estratègics i desenvolupaments urbans.

L'opinió de l'alcalde en funcions de Barcelona, Jordi Hereu, també es recull a l'informe. "Les metròpolis d'avui dia són admirades quan són llocs on la gent pot viure amb un esperit de llibertat i on la gent veu possibilitats d'aconseguir les seves aspiracions personals i professionals", diu Hereu.

L'informe d'Ernst and Young s'ha realitzat a través d'entrevistes a 72 líders de ciutats del món que valoren la visió de la ciutat, la seva estratègia, el desenvolupament econòmic i social, la sostenibilitat, els reptes que afronta la seva metròpolis i la seva forma de govern.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de