Societat 01/01/2012

Barcelona comença el 2012 amb una nit tranquil·la

Unes 30.000 persones s'han aplegat a la Plaça de Catalunya per celebrar el canvi d'any, la zona ha quedat buida a les 2 de la matinada, una hora abans del previst

Ara
1 min

BarcelonaBarcelona ha començat el 2012 amb una nit sense incidències remarcables. La Guàrdia Urbana, els Mossos d'Esquadra i el conjunt dels serveis municipals han desplegat un operatiu especial per garantir la seguretat ciutadana en una de les nits de l'any on més gent es mou de la ciutat i surt de casa.

A la zona de Plaça de Catalunya i la Rambla, tot i que no hi havia cap celebració oficial, s'hi van aplegar unes 30.000 persones, 10.000 menys que l'any anterior. Fa dos anys, a la plaça de Catalunya s'hi van aplegar unes 50.000 persones. Tradicionalment, en aquesta zona s'hi aplega un nombrós grup de persones per festejar el canvi d'any. Per aquest motiu, la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, han establert un dispositiu preventiu i de control d'accessos. En l'interior del perímetre acotat de la plaça de Catalunya no s'ha permès entrar-hi ampolles de vidre ni tampoc llaunes.

Treballadors de l'àrea de Medi Ambient han distribuït prop de 10.000 gots de plàstic a les persones que volien accedir al perímetre tancat. Un cop acabada la celebració, s'han desplegat els serveis de neteja per adequar la zona. Aquest any, els serveis de neteja han recollit fins a 3.600 kg de vidre, 3.100 kg de rebuig i 450 kg de llaunes. Durant el dispositiu, s'han decomissat 126 ampolles de vidre i 902 llaunes.

A les dues de la matinada, la zona ha tornat a la normalitat, una hora abans del previst.

stats