Societat 10/05/2012

Barcelona construirà un delfinari en terrenys adjacents al Zoo

La ciutat invertirà 25 milions d'euros fins al 2020 en la modernització d'instal·lacions com la dels elefants i la construcció d'una passarel·la elevada amb visió panoràmica dels animals

Maria Ortega
2 min

BarcelonaEl Zoo de Barcelona busca un espai adjacent al parc de la Ciutadella per aixecar-hi un nou delfinari que, segons ha concretat avui la tinent d'alcalde Sònia Recasens, s'impulsarà amb capital privat però es gestionarà de manera conjunta amb el parc. De moment, però, el consistori no detalla en quin punt s'aixecarà aquesta nova instal·lació ni quines dimensions tindrà. Així ho han explicat avui Recasens i l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, en la presentació del nou pla estratègic 2012-2020 del Zoo, que preveu una inversió d'uns 25 milions d'euros per modernitzar les instal·lacions. En la primera fase, que s'allargarà fins al 2015 i tindrà una inversió aproximada d'uns 12 milions d'euros, s'ampliaran instal·lacions com la dels elefants -que esperen un tercer exemplar a curt termini- o la dels hipopòtams. També es crearà un espai nou per a les girafes o els lèmurs, entre d'altres.

De fet, segons ha explicat Recasens, es canviarà l'organització del Zoo per cenyir-se als biomes, és a dir, es muntaran tres nous espais: sabana, selva (dividit en selva asiàtica, africana i americana) i Mediterrani. Es mantindran, també, alguns espais per agrupar espècies, com l'aviari o la zona de primats.A més, la renovació també inclou la construcció d'una passarel·la elevada, d'uns 9.000 metres quadrats, que permetrà una visió panoràmica d'algunes instal·lacions i que, en d'altres, transitarà a nivell de terra i s'integrarà en l'espai.

Amb aquest anunci de renovació, Trias ha deixat clar que aposta per un zoo urbà que es mantingui en la seva actual ubicació al parc de la Ciutadella i que no cedeixi terreny. D'aquesta manera tanca definitivament les portes al zoo marí al Fòrum i, també, a la possibilitat que el Parlament creixi en aquesta ubicació. Assegura que la prioritat és mantenir les 13,5 hectàrees del Zoo i millorar les seves instal·lacions actuals.

stats