Turisme
Societat 07/08/2011

Barcelona i la costa registren un bon estiu turístic

L'ocupació és semblant o superior a la de l'estiu passat, malgrat el temps irregular que ha marcat el juliol. A l'agost s'espera superar el 90% d'ocupació en zones com la Costa Brava

Efe
1 min

BarcelonaBarcelona i la costa catalana estan registrant una bona afluència de turistes, malgrat el temps irregular del juliol. El nivell d'ocupació és semblant o superior al de l'estiu passat, i es preveu que a l'agost se superi el 90%.

La meterologia irregular i atípica ha influït poc en l'ocupació, ja que la majoria de turistes tenien contractada l'estada amb antelació, però podria desanimar alguns turistes a repetir l'any que ve.

Els hotels de la Costa Brava han augmentat en dos punts l'ocupació, que ara se situa al 77,73%, segons ha explicat el gerent de l'Associació d'Hostaleria de la Costa Brava, Martí Sabrià. El que sí que ha disminuït és el nombre turistes que només pujaven a la platja al cap de setmana; per contra, s'espera que a l'agost l'ocupació pugui superar el 90%. Francescos, belgues, holandesos i en menor grau, britànics i espanyols, han fet de la Costa Brava la seva destinació de vacances.

A l'espera de tenir les dades de juliol, l'Associació Hotelera Salou Cambrils creu que l'ocupació és millor que l'any passat, però ningú s'atreveix a pronosticar quin serà el balanç del mes d'agost. El sector viu amb preocupació la tendència de reservar les vacances a última hora, un funcionament que incrementa la incertesa, segons han explicat fonts de l'associació.

Fonts del Gremi d'Hotels de Barcelona han assenyalat que, mentre no hi ha dades definitives, el juliol ha estat un bon mes i l'agost sembla que va en la mateixa línia, i l'ocupació hotelera rondarà el 85%.

stats