Societat 08/08/2013

Barcelona rebrà 55.000 creueristes en un cap de setmana de rècord

Un total de 15 creuers atracaran al port des d'aquest divendres i fins diumenge, la qual cosa significa el màxim nombre d'afluència de passatgers de tot el mes d'agost

Ara/acn
2 min
Un creuer amarrat al Port de Barcelona el mes de maig passat./ ACN

BarcelonaEl port de Barcelona rebrà 15 creuers i un total de 55.000 passatgers els dies 9, 10 i 11 d'agost, el que serà el cap de setmana amb més afluència de creueristes de tot el mes. Divendres visitaran Barcelona set vaixells turístics amb gairebé 17.600 passatgers; dissabte estaran atracats a la ciutat sis vaixells amb 14.400 passatgers, i diumenge seran cinc els creuers que estaran atracats a la ciutat amb un total de 23.000 persones a bord. Respecte al 2012, s'ha incrementat un 15% el trànsit de passatgers al port de Barcelona durant el primer semestre d'aquest any, és a dir, que la ciutat ha rebut més d'un milió de creueristes.

Fins al mes de juny, el port ha registrat un total de 351 escales de vaixells turístics, que també es tradueixen en un creixement del 15% en comparació amb l'any anterior. Del total de creueristes que han visitat Barcelona, el 56% són de 'turnaround', és a dir, iniciaran i/o finalitzaran el viatge a Barcelona. Aquest tipus de viatger és el que fa més aportació a l'economia local, ja que acostuma a passar més temps a la ciutat abans o després de fer el trajecte en creuer.

Cal destacar que Barcelona és el port líder de creuers d'Europa i de la Mediterrània, i el quart port base del món. La previsió de l'autoritat portuària per a enguany és assolir els 2,6 milions de creueristes i igualar el rècord històric aconseguit l'any 2011.

6.400 creueristes a Palamós i Roses

La Costa Brava rebrà a l'agost 8 escales de creuers i uns 6.400 passatgers a través dels ports de Palamós i Roses (Girona), unes xifres que revitalitzen l'economia dels dos municipis i comarques de la zona, segons ha informat la Conselleria de Territori i Sostenibilitat aquest dijous en un comunicat.

En concret, el port de Palamós rebrà sis escales i uns 6.000 passatgers, entre els quals destaquen 'Crystal Symphony' i 'Quest For Adventure', que arriben a la Costa Brava per primera vegada, mentre que el de Roses acollirà prop de 400 turistes.

Fins al juliol, les dues instal·lacions portuàries, que suposen la porta d'entrada a la Costa Brava, han rebut 13.500 turistes, i durant tot aquest any preveuen arribar fins als 33.000 a través de 43 escales, mantenint la mitjana dels últims anys.

stats