Publicitat
Publicitat

Barcelona deixarà de cobrar les plusvàlues en els casos de dació de la llar

L'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, defensa que cal acabar amb la "injustícia moral" de les persones en aquesta situació

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias , ha anunciat avui que l'Ajuntament assumirà les plusvàlues que generen els casos d'aquelles persones que s'acullen a la dació de l'habitatge habitual en pagament d'un deute hipotecari i no recaptarà aquest impost. Per l'alcalde de Barcelona, cal acabar amb la "injustícia moral" que suposa, per a les persones que es veuen obligades a desprendre's de la seva llar, haver de pagar un impost de plusvàlua per una transmissió patrimonial, en aquests casos no desitjada.

Trias ha assenyalat que a Barcelona moltes famílies s'estan quedant sense llar perquè no poden fer front a les hipoteques i tenen el risc real de caure en l'exclusió social.

"Estem en un polvorí" ha advertit l'alcalde en l'esmorzar de treball de PricewaterhouseCoopers-La Vanguardia, on ha pronunciat la ponència 'Per sortir de la crisi: Barcelona'. Per Trias, cal evitar que es trenqui la convivència, i els ajuntament tenen l'obligació de destinar els seus recursos a crear un equilibri social a la ciutat. L'alcalde ha explicat que aquest compromís és un dels fruits dels acords adquirits amb la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de