Publicitat
Publicitat

Barcelona denuncia 811 persones en sis mesos per dormir al carrer

En el mateix període del 2010 hi va haver 803 sancions. Els serveis socials de la ciutat, però, han promogut la retirada de multes a 614 indigents durant el 2011

Durant el segon semestre del 2011, l'Ajuntament de Barcelona va denunciar 811 persones per dormir al carrer i, per tant, incomplir l'ordenança de civisme. Així ho ha explicat avui, en la comissió municipal de seguretat i mobilitat, el regidor Eduard Freixedes, que ha concretat que aquesta xifra no es refereix només a persones sensesotre i que tampoc comptabilitza d'altres incompliments de l'ordenança.Per mesos, la Guàrdia Urbana va tramitar 176 denúncies al juliol, 263 a l'agost, 162 al setembre, 111 a l'octubre, 66 al novembre i 33 al desembre de 2011.Aquesta xifra representa un increment de 8 denúncies en relació al mateix període de l'any anterior, quan hi va haver 803 sancions.

El grup municipal d'ICV-EUiA ha formulat aquesta pregunta a l'equip de govern dies després que la a Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, recriminés al consistori les sancions a sensesotres i presentés el cas d'una persona sense llar que acumulava més de 100 multes per incompliments de l'ordenança del civisme. La tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Maite Fandos, va indicar abans d'ahir que els Serveis Socials la ciutat havien promogut la retirada de 614 multes a indigents per dormir al carrer o d'altres infraccions de l'ordenança de civisme durant el 2011, 391 de les quals en el segon semestre.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de