Publicitat
Publicitat

Barcelona engega els projectes per millorar la seva il·luminació

El Pla Director preveu mesures com incrementar la llum a les voreres o il·luminar cap amunt monuments i edificis emblemàtics

Els projectes d'enllumenat del carrer Galileu, l'avinguda Josep Tarradellas i el monument a Mossèn Cinto Verdaguer són els primers del Pla Director d'Il·luminació (PDI) que posarà en marxa l'Ajuntament de Barcelona i que estaran llestos al mes d'agost vinent. Al carrer Galileu es treballa en l'enllumenat per donar prioritat a les zones de vianants i evitar l'ombra que causen els arbres.

Per això s'invertiran 37.000 euros a millorar 22 punts d'il·luminació, eliminar línies aèries d'enllumenat, instal·lar-hi llums led i connectar l'enllumenat del carrer a un control centralitzat.

Al monument a Mossèn Cinto Verdaguer s'invertiran 18.100 euros en un enllumenat tecnològic que actualitza la seva imatge amb llum i  projectors més eficients, i que incorpora una visió de conjunt amb il·luminació en pla vertical.

L'altra actuació és la que convertirà l'avinguda Josep Tarradellas en el primer carrer "intel·ligent" de Barcelona, introduint-hi enllumenat intel·ligent amb punts de llum led amb sensors de presència que canvien la intensitat de la il·luminació segons les necessitats.

L'actuació en el tram de l'avinguda Josep Tarradellas entre l'avinguda Sarrià i el carrer Calàbria suposa una inversió de 24.000 euros.

Els treballs al carrer Galileu ja han començat, mentre que al monument a Verdaguer i a l'avinguda Tarradellas ho faran la setmana que ve. En els tres casos està previst que durin fins a l'agost.

El Pla Director d'Il·luminació de la ciutat té per objectiu millorar el nivell lumínic, la uniformitat i l'eficiència energètica de l'enllumenat de la ciutat, que compta amb més de 153.000 punts de llum.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de