Societat 07/03/2012

Barcelona aposta per les xarxes socials per fomentar la participació dels ciutadans en el PAM

Aquest dijous engega el procés participatiu per donar forma al Pla d'Actuació Municipal, que s'allargarà fins al 3 de maig

Acn
2 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona dóna el tret de sortida aquest dijous al procés de participació ciutadana del Pla d'Actuació Municipal (PAM), que s'allargarà fins al 3 de maig amb l'objectiu de recollir l'opinió dels ciutadans sobre les prioritats del govern municipal. El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha destacat en la presentació d'avui que la despesa s'ha reduït considerablement respecte a la destinada al procés de fa quatre anys. Si llavors l'Ajuntament es va gastar 1,5 milions, ara només hi destina 385.000 euros, un 75% menys.

L'esforç d'austeritat ha obligat a fer una aposta més decidida per internet i les xarxes socials com a eina per recollir la participació dels barcelonins, segons ha explicat Forn. No obstant això, la via fonamental continuen sent les butlletes que es podran trobar a 150 espais municipals. A partir d'aquest dijous i fins al proper 3 de maig, els barcelonins poden fer arribar la seva opinió respecte al PAM que prepara el govern municipal.

L'Ajuntament ha posat a disposició dels ciutadans butlletes a 150 espais municipals –a més del Trambaix i els busos–, ha creat el 'hastag' #pambcn i la web 'www.bcn.cat/pam', un perfil de Facebook i un número de telèfon gratuït. A banda, preveu que se celebrin fins a 200 reunions dels òrgans participatius a tots els districtes de la ciutat.

La gran diferència respecte al procés que es va fer fa quatre anys és, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, la reducció en un 75% de la despesa destinada a la campanya. Forn ha afirmat que, per compensar-ho, aquest cop es fa més èmfasi en internet i les xarxes socials com Twitter i Facebook. A més, segons ha dit, la intenció del govern municipal és fer un procés més qualitatiu que no pas quantitatiu. Per tot això, no s'ha atrevit a donar una xifra de quantes persones creuen que hi participaran –fa quatre anys ho van fer 28.000 barcelonins.

Reunions amb els grups

Sobre les negociacions del PAM amb la resta de grups municipals, Forn ha revelat que ja hi han iniciat converses. En concret, ha dit que el govern municipal ha mantingut trobades amb el PSC, PPC i UxB, i que aquesta mateixa setmana la tindrà amb ICV-EUiA. En aquestes reunions, segons Forn, han expressat la voluntat del govern de negociar i arribar a acords amb tots. No obstant això, ha explicat que, de moment, els contactes han sigut molt inicials i que espera que en les segones reunions ja tinguin alguna resposta.

stats