Barcelona preveu doblar la generació d'energia renovable el 2019 respecte al 2015

La retirada de peatges del govern de l'Estat ha ajudat a l'augment de 1,8 a 3,6 MWp

L'Ajuntament de Barcelona preveu doblar la generació d'energia elèctrica procedent d'energies renovables en el període 2015-2019 i passar d'1,8 MWp a 3,6 MWp l'any 2019. Ho ha explicat en roda de premsa el regidor d'Aigua i Energia, Eloi Badia, que ha apuntat que aquesta xifra suposarà "multiplicar per quatre" la generació respecte al mandat anterior.

D'altra banda, Badia ha afirmat que 600 usuaris s'han inscrit a l'elèctrica municipal pública, Barcelona Energia, després que s'obrís als ciutadans de l'àrea metropolitana al novembre. Es preveu que l'elèctrica pública comenci a donar servei a les famílies al gener.

Les instal·lacions en coberta de 60 edificis i equipaments municipals sumen 1 MWp de potencia fotovoltaica instal·lada. A aquests se sumaran 29 instal·lacions de generació fotovoltaica sobre cobertes d'edificis i equipaments existents, amb els quals es preveu un increment de 0,97 MWp de potència fotovoltaica. 

Barcelona apaga la llum privada als edificis municipals

Badia ha explicat que actualment s'està preparant la licitació de 30 projectes executius més que es preveuen desenvolupar durant el 2019. La previsió és que aquests 30 projectes puguin sumar uns 0,75 MWp de potència fotovoltaica quan es desenvolupin. 

L'Ajuntament ha instal·lat 10 façanes i parets mitgeres generadores d'energia que estan repartides per la ciutat, i té detectats cinc espais més on desenvolupar actuacions. En dos d'aquests espais es preveu fer-hi actuacions abans que finalitzi el mandat. En aquest sistema, l'energia generada s'injecta en alguns casos a la xarxa elèctrica de la companyia. En altres casos, les instal·lacions estan connectades en mode d'autoconsum als mateixos edificis. 

També hi ha 17 pèrgoles generadores d'energia a l'espai públic i 5 projectes executius més que està previst anar executant progressivament. Amb l'energia generada per les pèrgoles s'aconsegueixen gairebé 1.200 MWh d'electricitat anual i es podrien arribar a abastir unes 500 llars. 

Badia celebra els "canvis" de Sánchez sobre l'autoconsum

El regidor d'Aigua i Energia ha celebrat els "canvis" que ha impulsat el govern espanyol sobre l'autoconsum perquè considera que "permeten augurar un creixement de la demanda". La retirada dels peatges a les energies renovables i el desbloqueig de l'autoconsum i l'autoconsum compartit són algunes de les mesures preses pel govern espanyol que Badia ha elogiat.