Publicitat
Publicitat

Barcelona cedeix a entitats culturals els instruments musicals decomissats

Només el 15% dels propietaris del material retingut el van a recollir i paguen les taxes per recuperar-lo

L'Ajuntament de Barcelona cedirà a entitats culturals de la ciutat els instruments musicals confiscats per la Guàrdia Urbana que no hagin estat reclamats pels seus propietaris i que, en aquests moments, representen el 85 per cent dels requisats. El tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, ha explicat que a partir d'ara en comptes de destruir tots els instruments decomissats, com es feia fins ara, se cediran a l'Institut de Cultura de Barcelona els que estiguin en bon estat perquè els distribueixi entre entitats culturals. Aquest dijous, els 168 primers instruments que l'I nstitut de Cultura de Barcelona ha reparat s'han cedit a l'associació cultural i social Escola de Músics i Juan Pedro Carrero, de Ciutat Vella.


"Són objectes de valor cultural i artístic. No hi ha cap Stradivarius, però funcionen", ha comentat Forn, davant l'exposició d'aquests instruments. En aquest primer paquet destaquen pel seu nombre les guitarres (70), els
bongos (41) i els amplificadors de so (22). La distribució de les futures tongades farà seguint l'ordre correlatiu dels districtes (Ciutat Vella és el número 1) el consell de les escoles municipals de música i les entitats, segons ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana. Procedir a la destrucció dels instruments com feia fins ara l'Ajuntament era, segons Ciurana, "un luxe"i, per tant, era un procediment que s'havia d'arreglar".

La Guàrdia Urbana tenia en els seus magatzems 214 instruments musicals no reclamats que havien requisats des de 2010 a persones que incomplien reiteradament l'ordenança de convivència a l'espai públic i molestaven els veïns amb un excés de soroll. Dels propietaris d'aquest material, només un 15%, segons la Guàrdia Urbana,  van a recollir els instruments , que poden recuperar si acrediten que són els propietaris i paguen els 190 euros de taxes de retirada i custòdia, en el termini de dos mesos.

Per això, de cara al juny estava previst procedir a la destrucció de tots els instruments acumulats, una mesura que el nou govern municipal va deixar en suspens i que ara només s'aplicarà al mig centenar que estan en mal estat.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de